0

Čokoládové brownies s Fo-Ti a orechmi (bez lepku)

od | máj 12, 2025 | Receptár | 0 komentárov

Úvod

Tieto husté, vláčne čokoládové brownies s Fo-Ti a orechmi bez lepku sú nielen chutné, ale vďaka Fo-Ti prášku aj funkčné – podporujú vitalitu, energiu a dlhodobé zdravie. Bez lepku a mlieka, s prirodzenými sladidlami.


Suroviny (na 8–10 kúskov)

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70 %)

  • 80 g kokosového oleja alebo masla

  • 80 g trstinového cukru alebo kokosového cukru

  • 2 vajcia

  • 2 ČL prášku Fo-Ti

  • 50 g mandľovej múky

  • 30 g kakaa (nesladeného)

  • 1/2 ČL prášku do pečiva

  • štipka soli

  • 1 ČL vanilkového extraktu

  • 50 g nasekaných vlašských orechov alebo pekanov (voliteľné)


Postup

  1. Rúru predhrej na 170 °C. Malý plech (cca 20×20 cm) vylož papierom na pečenie.

  2. Čokoládu nalám a spolu s kokosovým olejom rozpusti vo vodnom kúpeli (alebo pomaly v hrnci). Nechaj mierne vychladnúť.

  3. V miske vyšľahaj vajcia s cukrom do peny. Pridaj vanilku a rozpustenú čokoládu.

  4. Prisyp Fo-Ti prášok, kakao, mandľovú múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre premiešaj do hladkého cesta.

  5. Na záver vmiešaj nasekané orechy.

  6. Cesto vlej do formy a peč 20–25 minút – stred má zostať mierne vláčny.

  7. Nechaj úplne vychladnúť pred krájaním.


💡 Tipy

  • Fo-Ti má mierne zemitú chuť – v kombinácii s kakaom a čokoládou vynikne jemne, ale funkčne.

  • Môžeš pridať aj 1 PL kávového extraktu pre „mocha“ verziu.

  • Skladuj v chladničke v uzavretej nádobe do 5 dní, prípadne zamraz.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Energetický smoothie bowl so schizandrou, acai a ovocím

Energetický smoothie bowl so schizandrou, acai a ovocím

Úvod Tento energetický smoothie bowl so schizandrou, acai a ovocím je nielen vizuálne pôsobivý, ale aj plný antioxidantov a živín. Kombinácia mrazeného acai, čerstvého ovocia a schizandra prášku (adaptogén s výrazným antioxidantným profilom) vytvára ideálnu raňajkovú...

Ryžové rezance s kombu, zeleninou a sezamovou omáčkou

Ryžové rezance s kombu, zeleninou a sezamovou omáčkou

Úvod Tento recept prepája ľahké ryžové cestoviny s dusenou zeleninou a rehydrovanou morskou riasou kombu. Dochutené sezamovo-sójovou omáčkou s čerstvým zázvorom a limetou – ideálne ako ľahký obed či večera s minerálmi z mora. Suroviny (na 2 porcie) 100 g ryžových...