Pečené cícerové tyčinky s bylinkami a ashwagandhou

od | máj 17, 2025 | Receptár | 0 komentárov

Úvod

Tieto výživné pečené cícerové tyčinky s bylinkami a ashwagandhou sú bohaté na rastlinné bielkoviny, vlákninu a adaptogénnu podporu vďaka ashwagandhe. Pripravujú sa z cícerovej múky bez použitia oleja – stačí voda, bylinky a trochu trpezlivosti pri miešaní.


Suroviny (na 1 plech – cca 12 tyčiniek)

  • 100 g cícerovej múky

  • 1 ČL ashwagandha prášku

  • 1 ČL sušeného oregana alebo provensálskych byliniek

  • 1/2 ČL cesnakového prášku

  • 1/2 ČL soli

  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia

  • cca 120 ml vody (podľa konzistencie)


Postup

  1. V miske zmiešaj všetky suché suroviny.

  2. Prilej vodu a dobre premiešaj – malo by vzniknúť hladké, mierne husté cesto ako na lievance.

  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotri cesto do obdĺžnika hrubého asi 0,5 cm.

  4. Nožom naznač tyčinky (napr. 2×10 cm).

  5. Peč v rúre na 180 °C 15–18 minút, kým sa cesto nezatiahne a okraje nezačnú hnednúť.

  6. Nechaj trochu vychladnúť a následne nalám podľa naznačených čiar.


💡 Tipy

  • Tyčinky sú ideálne k nátierkam, humusu alebo jogurtovému dipu.

  • Môžeš pridať aj nastrúhanú cuketu (vytlačenú), aby boli vláčnejšie.

  • Uskladni v dóze – vydržia 2–3 dni.


0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *