Šípkové linecké koláčiky s mandľami a bez cukru

od | máj 17, 2025 | Receptár | 0 komentárov

(bez lepku, sladené ovocím, ideálne na jeseň či Vianoce)

Úvod

Tieto jemné Šípkové linecké koláčiky s mandľami a bez cukru sú naplnené hustým šípkovým džemom bez cukru a doplnené o šípku aj v ceste – vďaka tomu sú nielen výnimočne chutné, ale aj bohaté na prírodné antioxidanty.


Suroviny (na cca 15 plnených koláčikov)

Cesto:

  • 100 g mandľovej múky

  • 50 g ryžovej múky

  • 2 PL prášku zo šípok

  • 1 PL kokosového oleja (roztopeného)

  • 1 PL javorového sirupu alebo rozmixovaných datlí

  • 1 vajce

  • 1/2 ČL mletej škorice

  • štipka soli

Plnka:

  • šípkový džem bez cukru (alebo zahustené pyré zo sušených šípok + datle + citrón)


Postup

  1. Zmiešaj všetky suroviny na cesto a vypracuj mäkké nelepivé cesto.

  2. Rozvaľkaj medzi dvomi papiermi na pečenie (hrúbka cca 3–4 mm).

  3. Vykrajuj kolieska, polovicu s dierkou uprostred.

  4. Peč na 160 °C cca 10–12 minút, kým ľahko nezružovejú.

  5. Po vychladnutí plň džemom a zlepuj vždy plné + dierkované.

  6. (Voliteľne) jemne popraš šípkovým práškom.


💡 Tipy

  • Skladuj v dóze, zmäknú po 1–2 dňoch.

  • Ak ich chceš viac „sladké“, pridaj trochu stévie alebo agáve.

  • Skvelé aj ako výživné vianočné pečivo.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *