Krémové chaga kakao s mandľovým mliekom a škoricou

od | máj 17, 2025 | Receptár | 0 komentárov

(vegánske, bez cukru, vhodné na večer)

Úvod

Tento hrejivý nápoj kombinuje funkčné vlastnosti chaga huby s pravým kakaom, mandľovým mliekom a jemnými koreninami. Ideálny ako „večerný rituál“ pre podporu regenerácie a imunitného systému – bez kofeínu a bez cukru.


Suroviny (1 veľký hrnček / 2 menšie porcie)

  • 250 ml mandľového (alebo ovseného) mlieka

  • 1 ČL prášku chaga

  • 1 ČL kvalitného kakaa (raw alebo tmavé holandské)

  • 1/2 ČL škorice

  • 1/4 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)

  • 1 ČL agáve sirupu alebo 2 kvapky stévie

  • štipka soli


Postup

  1. V malom hrnci zohrej mlieko (nevar ho).

  2. Pridaj chaga, kakao, škoricu, soľ a vanilku.

  3. Dobre premiešaj metličkou, aby sa prášky rozpustili.

  4. Sladidlo pridaj podľa chuti.

  5. Podávaj teplé – ideálne vo večerných hodinách, keď potrebuješ ukľudnenie a doplniť antioxidanty.


💡 Tipy

  • Pre extra krémovosť môžeš použiť aj kokosové mlieko.

  • Nápoj si môžeš pripraviť aj „na šejkro“ a neskôr len zohriať.

  • Ak si zvyknutý na výraznejšiu chuť, pridaj štipku muškátového orieška alebo kardamómu.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *