Plnené kakaové tartaletky s kokosovým krémom

od | máj 12, 2025 | Receptár | 0 komentárov

Úvod

Tieto luxusné plnené kakaové tartaletky s kokosovým krémom kombinujú hlbokú chuť pravého kakaa s jemným kokosovým krémom. Ide o dokonalý dezert na špeciálne príležitosti – bez lepku a živočíšnych zložiek, no s maximálnym pôžitkom.


Suroviny (na 6–8 tartaletiek)

Kakaové cesto:

  • 150 g mandľovej múky

  • 30 g kvalitného nesladeného kakaa

  • 2 PL kokosového oleja (roztopeného)

  • 2 PL javorového sirupu

  • 1 PL vody

  • štipka soli

Kokosový krém:

  • 1 plechovka plnotučného kokosového mlieka (vychladená, len tuhá časť)

  • 1–2 PL javorového sirupu

  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na ozdobenie (voliteľné):

  • hoblinky tmavej čokolády

  • plátky kokosu

  • čerstvé maliny alebo iné bobuľové ovocie


Postup

  1. Priprav cesto:
    Zmiešaj mandľovú múku, kakao a soľ. Pridaj kokosový olej, sirup a vodu. Vypracuj tuhšie, nelepivé cesto.

  2. Formovanie a pečenie:
    Cesto vtlač do silikónových formičiek na tartaletky alebo muffinovej formy. Poprepichuj vidličkou.
    Peč v predhriatej rúre na 170 °C cca 10–12 minút. Nechaj úplne vychladnúť.

  3. Príprava krému:
    Vyšľahaj tuhú časť kokosového mlieka s javorovým sirupom a vanilkou do hladkého krému. Ulož do chladničky.

  4. Plnenie:
    Do vychladnutých korpusov navrstvi krém, dozdob podľa chuti a nechaj aspoň 30 minút chladiť pred podávaním.


💡 Tipy

  • Tartaletky vydržia v chladničke 2–3 dni.

  • Do krému môžeš pridať aj lyžičku mandľového masla pre zaujímavejšiu chuť.

  • Ak chceš hutnejší krém, pridaj trochu kokosovej múky.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *