Čokoládové brownies s Fo-Ti a orechmi (bez lepku)

Úvod
Tieto husté, vláčne čokoládové brownies s Fo-Ti a orechmi bez lepku sú nielen chutné, ale vďaka Fo-Ti prášku aj funkčné – podporujú vitalitu, energiu a dlhodobé zdravie. Bez lepku a mlieka, s prirodzenými sladidlami.
Suroviny (na 8–10 kúskov)
-
100 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70 %)
-
80 g kokosového oleja alebo masla
-
80 g trstinového cukru alebo kokosového cukru
-
2 vajcia
-
2 ČL prášku Fo-Ti
-
50 g mandľovej múky
-
30 g kakaa (nesladeného)
-
1/2 ČL prášku do pečiva
-
štipka soli
-
1 ČL vanilkového extraktu
-
50 g nasekaných vlašských orechov alebo pekanov (voliteľné)
Postup
-
Rúru predhrej na 170 °C. Malý plech (cca 20×20 cm) vylož papierom na pečenie.
-
Čokoládu nalám a spolu s kokosovým olejom rozpusti vo vodnom kúpeli (alebo pomaly v hrnci). Nechaj mierne vychladnúť.
-
V miske vyšľahaj vajcia s cukrom do peny. Pridaj vanilku a rozpustenú čokoládu.
-
Prisyp Fo-Ti prášok, kakao, mandľovú múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre premiešaj do hladkého cesta.
-
Na záver vmiešaj nasekané orechy.
-
Cesto vlej do formy a peč 20–25 minút – stred má zostať mierne vláčny.
-
Nechaj úplne vychladnúť pred krájaním.
💡 Tipy
-
Fo-Ti má mierne zemitú chuť – v kombinácii s kakaom a čokoládou vynikne jemne, ale funkčne.
-
Môžeš pridať aj 1 PL kávového extraktu pre „mocha“ verziu.
-
Skladuj v chladničke v uzavretej nádobe do 5 dní, prípadne zamraz.
0 komentárov